Milan Kundera – Iubiri(le) caraghioase

Milan Kundera – Iubiri(le) caraghioase

 Pentru că iarna e pe sfârşite şi primăvara reprezintă anotimpul iubirilor eliberate vă propun o carte menită să trezească amintiri, Milan Kundera – Iubiri Caraghioase.

De ce caraghioase şi de ce tocmai acum după un concediu pe plajă sau la înălţime ? Nimic mai simplu… Cine nu s-a săturat de veşnicele dulcegării şi zaharuri desprinse din cărţile de sub noptieră, de frazele clişeizate ori de refrenele manelelor ce se aud pe toate străzile şi colţurile de toaletă: „te iubesc până la nori şi eşti steaua vieţii mele.” Nu aţi vrea să citiţi şi altceva, poveşti de dragoste bizare, întâmplări care se petrec parcă în viaţa şi sub privirile noastre ? Nu aţi vrea să întâlniţi oameni ca noi care merg cu maşina în concediu şi vor să-şi trăiască luna de miere, dar care în jocul lor de-a gelozia ajung să-şi aducă injurii şi să sfârşească seara în momente penibile ? Ori doctori de gardă ce sărbătoresc revelionul cu câteva sticle de vin aşezate impecabil printre stetoscoape, mănuşi chirurgicale, ace sau seringi şi care se îndrăgostesc de asistente, pipăie pe sub fuste coapsele fragede ori trecute ale cadrelor angajate şi urinează pe rădăcinile copacilor din curtea spitalului ? Nu aţi vrea să ieşiti puţin de sub tiparul realităţii şi al grijilor cotidiene?

De ce nu am încerca şi altceva de la nişte poveşti de dragoste scrise exemplar de cel mai râvnit scriitor francez de origine cehă. Alături de Gluma, celebrul său roman existenţial, ce reprezintă o lume îndoctrinată în care elevii îşi pot concedia profesorii ori chiar îi pot tortura, Iubiri Caraghioase reprezintă un volum de scurte povestiri din care fiecare dintre noi poate învăţa: să trăiască, să se bucure de momente simple şi să aprecieze valorile întâlnite în cale.

Lectură plăcută…

Dorian Dron

Dacă doriți să revizitați BlogulLor în căutare de noi articole, dați-ne un Like pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole asemanatoare