Marea împrieteneală: S-o dăm în carte !

Marea împrieteneală: S-o dăm în carte !

Oaaauu, mă uit la pagina asta pe care nu am mai deschis-o de atâta timp şi nu vă pot spune decât că: MI-A FOST DOR DE VOOIIII ! Şi pentru că nu mă puteam întoarce din concediu cu paiul în gură şi prosopul pe spate, ne-am gândit să creăm o revoluţie culturală, să creăm un eveniment unic, cu ajutorul facebookului evident (că viaţa a ajuns să depindă de cine şi când dă like sau comment), în care să devenim o mare familie, să devenim prieteni, dar nu prietenii ăia care îşi toarnă gheaţă în cap şi uită de fapt care e scopul iniţial, ci prieteni care se distrează şi care acceptă o provocare intelectuală.

Mă tot gândeam că Ice Bucket Challenge a tâmpit globul, unii sfârşind tragic încercând să demostreze cât de tari sunt, campania având o reuşită de marketing imensă, dar fără o finalitate, oamenii uitând de fapt care e cauza pentru care îşi toană gheaţă în cap. Au devenit nişte victime ale unei piramide americane, care prin manipulare şi mesaj subliminal a reuşit să “unească în acelaşi ţel” o lume întregă, aducând câştiguri enorme atât facebook-ului cât şi youtube-ului. Şi apoi vine vorba aia neaoşă: “la plăcinte înainte, la război înapoi”. Acesta a fost efectul, lumea reuşind cumva să evite de fapt cauza şi să găsescă un mod de a se distra pe seama unui fapt destul de grav. Mă, nu e rău, Doamne fereşte, chiar nu e rău ! Cineva a reuşit să înveselească popoare întregi!

Dar pentru a evita o polemică pe tema Ice Bucket Challenge vă propun un joc care să fie şi haios şi distractiv, dar care are şi un efect asupra noastră. Vă propun să CITIM şi o să vă explic în câţiva paşi care e şpilul la ce mi-a trecut azi prin cap.

Aşadar BlogulLor porneşte campania Marea împrieteneală: S-o dăm în carte ! în care fiecare are de câştigat. Ice Bucket Challenge, BlogulLor te provoacă la cultură şi speră să adune cât mai mulţi oameni care să citească în timp ce se distrează.

img_2692

Regulile sunt simple: Eu îmi trag un selfie aşa original cu o carte pe care o voi posta-o pe facebook, pe canalul oficial BlogulLor şi pe canalul meu Dorian Dron. Cartea selectată de mine va deveni provocare pentru 5 persoane (uite aşa, nu vreau nici 3 şi nici 10, e mai fain să fie “uşchit” – asta e un cuvânt care îmi place mult). Cele 5 persoane au la dispoziţie 72 de h pentru achiziţionarea sau pentru împrumutarea cărţii de la bibliotecă. În 72 de h provocarea trebuie să fie acceptată şi cele 5 persoane trebuie să îşi tragă câte un selfie cu cartea propusă, pentru a demonstra că au intrat în posesia ei. Mă, să nu va pună ăla cu multe coarne să luaţi cartea de la bibliotecă şi să nu o citiţi că nu e niciun farmec în a trişa. La rândul lor cele 5 persoane provoacă 5 persoane să citească o carte dragă lor şi încet încet o să aflăm bucăţi din personalitatea fiecăruia, din visele fiecăruia şi vom deveni o MARE Familie. Voi rezuma în 4 etape simple, SĂ se vadă şi să Se audă din maşină dacă stai la stop, vorba lu’ Viţa de Vie:

1. se ia carte şi se trage o poză cu ea pe facebook, ca să vadă duşmanii că ai cartea şi nu faci aroganţe cu ei :)))

2. se bagă 5 prieteni la macerat şi se provoacă. Cei 5 trebuie să citească acceaşi carte propusă de primul. Au la dispoziţie 72 de h pentru a posta un selfie cu cartea provocată.

3. cei 5 prieteni provocaţi trebuie să provoace individual alţi 5 prieteni, alegând o carte la care ţin, care le-a transmis ceva sau pe care ei o consideră de referinţă.

4. dacă unul dintre cei 5 iniţiali refuză cartea, are “obligaţia” morală de a transmite cartea altor 5 prieteni pentru a reuşi astfel să creăm un cerc de prieteni, cu dorinţe împărtăşite.

Campania Marea împrieteneală: S-o dăm în carte ! nu îşi propune să strângă bani, să aibă vreo miză materială sau să lupte pentru cineva ! Singurul avantaj al acestei provocări este acceptarea unei păreri, a unei idei, a unei pasiuni sau vis pe care un prieten îl are, este o provocare la curiozitate şi este un mod de a te raporta poate la o altă viziune decât a ta. Şi nimeni nu are de pierdut, toată lumea câştigă !

Hai să vedem cât de deştepţi suntem să acceptăm ceva constructiv şi din care avem ceva de învăţat. Puteţi să scrieţi provocarea pur şi simplu pe facebook sub fotografia cu moaca voastră 🙂 sau puteţi să faceţi un filmuleţ cât mai creativ.

Aşa că, drag prieten, te bagi în Marea împrieteneală: S-o dăm în carte ?!

Dorian Dron

Dacă doriți să revizitați BlogulLor în căutare de noi articole, dați-ne un Like pe pagina noastră de Facebook.

cooltext1701801046

2 comentarii

    1. DodoSiAlex at 09:53

      Daca unul dintre cei provocati nu accepta sau au citit deja cartea, el are “obligatia” de a transmite cartea de origine altor 5 persoane sau poate propune el insusi o carte pe care sa o lanseze pentru 5 prieteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole asemanatoare