Pentru Anti-Socialul din Tine!

Pentru Anti-Socialul din Tine!

Dacă spun că ascult muzică atunci simt că nu exprim cu adevărat ce se întâmplă. Mai bine spus ar fi ca devorez muzica dar chiar și așa, nu mi se întâmplă des să ascult obsesiv o piesă.

Asta nu pentru ca piesa nu ar fi bună, dimpotrivă, dacă o piesă este bună și îmi place atunci voi căuta și albumul din care face parte și apoi caut live-uri ale formației.

Acum câteva zile însă, mi s-a schimbat puțin procesul când am primit de la un coleg, căruia îi mulțumesc pe această cale (știi tu cine ești șmechere ;)), o piesă de la Icon for Hire. O formație din Statele Unite mult subestimată. Genul de muzică ar fi un bubblegum pop rock cu ceva metal. Formația a avut începuturi umile și deși a fost semnată de o casă de discuri destul de bună aceștia au părăsit-o căutând independența. Au pornit o campanie pe Kickstarter menită să strângă fonduri pentru albumul You Can’t Kill Us. Ținând cont că din cei 2000+ de dolari pe care voiau să îi strângă au strâns până la scrierea acestui articol $127,200…ar trebui să primim acest album în 2016…curând.

La momentul respectiv nu știam de formația asta, mi-a fost dată piesa Off With Her Head, o piesă care, în ciuda titlului inspirat din Alice în Țara Minunilor, mi-a adus aminte de Paramore.

Nu m-a dat pe spate piesa deoarece nu mi se părea că aduce nimic în plus față de ce am mai ascultat însă mi-a plăcut suficient de mult încât să caut și altceva de la ei și ascultam în background în timp ce mai făceam și alte lucruri.

Apoi am ajuns la Cynics & Critics. Piesa pe care vreau să v-o aduc la cunoștință astăzi.

Piesa începe cu o parte din refren și apoi riff-ul care m-a oprit din orice făceam și mi s-a ridicat instinctiv o sprânceană în sus. Da..timbrul vocal a lui Ariel, vocalista trupei, se aseamănă cu Hayley Williams de la Paramore dar dragi oameni…cu piesa asta am încetat orice comparație pe care mi-o făceam în cap între formațiile astea două.

Pentru mine nu este suficient ca o piesă să aibă doar un instrumental bun, sau o chitară agresivă, sau versuri drăguțe. Am nevoie de puțin mai mult, am nevoie să mă bage într-o stare sau chiar mai multe.

Piesa Cynics & Critics, în cele 3:23 minute, mă ține în priză, mă amuză, mă face să mă mișc și îmi pune sângele în mișcare.

Piesa trebuie ascultată la căști iar de la secunda 0:10, trebuie dat volumul la maximum+1…dacă ești genul care pune mai mult accent pe instrumental atunci piesa asta îți va oferi momente în care piciorul tău se va mișca singur și dacă ești puțin ca mine atunci vei începe cu mâna dreaptă să faci puțin “air guitar”.

Versurile însă sunt cireașa de pe tortul ăsta muzical. Un amestec de ironie, sarcasm, pesimism și comentariu social se găsește atât în refren cât și în fiecare strofă.

Lumea care mă cunoaște știe că am tendința să fiu optimist dar în același timp nu îmi plac oamenii, sunt un cinic și încrederea în umanitate este scăzută așadar piesa asta vorbește cu mine pe mai multe nivele.

people bastards meme - byzmo dot net

sursa: byzmo.net

 

 

Except you guys… you are fucking wonderful, some of you.. maybe

 

 

Paul Șerban

sursa foto 1: girltalkhq.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole asemanatoare