FrACTalia publică romanul lui Dorian Dron – Scara (AB4)

FrACTalia publică romanul lui Dorian Dron – Scara (AB4)

Nu-mi place să-mi fac reclamă sau să fac reclamă unei idei propuse sau susţinute de mine, dar uneori este bine ca cei din jurul tău să afle că nu stai degeaba, că nu eşti unul din sutele care sparg seminţe pe trotuar fluierând „pepuşele” sau care nu îşi mai văd nasul de atâta bine prin Insulele Canare sau prin hoteluri cu multe stele şi bani suspecţi. Sunt un om simplu, ce are idei la fel de simple, pe care vrea să le promoveze, aşa cum poate. Nu este uşor şi nu va fi niciodata uşor să ajungi acolo unde îţi propui, dar important este să ai încredere în alegerea ta.

Una dintre alegerile mele a fost scrisul şi cu siguranţă va rămâne şi de acum înainte. De aceea am considerat că azi ar fi bine să anunţ publicarea romanului SCARA (AB4).

FrACTalia, căci ea este editura care m-a ajutat în tot procesul din spatele uşilor închise, este una din puţinele din ţară care nu ţine cont de prejudecăţi, care nu urmăreşte un profit imediat, ci mai degrabă o stare interioară, care caută să revoluţioneze concepţia învechită de carte scoasă şi uitată în librării. Este editura care pune în scenă spectacole ce ating subiectul cărţilor şi reuşeşte să atragă prin performance-ul scriitorilor, moderat sau nu, cu un fundal sonor şi cu lumini difuze, acea stare de dincolo de realitate.

FrACTalia este o lume într-o altă lume, un univers care se naşte din daimōnul celor ce se cer auziţi.

Pe lângă pasiunea pentru artă, Grupul frACTalia a susţinut de la început publicaţii, autori şi evenimente mai puţin promovate pe scena literară românească. Ei sunt interesaţi de toate manifestările care depăşesc noţiuni precum: autor, autenticitate, creaţie, originalitate etc., generând arte nomade, deschise, în permanentă mişcare, colective şi/ sau comunităţi niciodată prezente în ele şi prin ele. (fragment preluat de pe site)

În momentul de faţă aş spune că două sunt editurile independente, necontrolate politic sau subjugate de vreun concern care ar cere un anumit tip de scriitură şi acestea sunt frACTalia şi Hyperliteratura. Prin perseverenţă şi bun gust, ele vor reuşi să mişte ceva în piaţa din România, acolo unde interesele sunt gigantice şi unde scriitorul de multe ori, după ce îi apare cartea, se reîntoarce la statutul iniţial, de necunoscut.

Despre Scara (AB4) au menţionat câţiva oameni dragi mie pe BlogulLor (a se vedea aici) şi, aşa cum ei au simţit şi au scris, aşa le-am adăugat comentariul. Aş adăuga: Scara (AB4) este despre oameni, despre viaţă şi sacrificiu, despre dragoste şi ură, despre muzică de calitate şi spaţii ce se transformă. Despre bătrâni şi tineri, despre telenovele şi muzică rock. (mai multe aici)

Mulţumesc întregii echipe frACTalia şi, în special, Iuliei Militaru, pentru organizare, corectură, aranjare, suport, nervi întinşi ( că nu e uşor să se trezească cu 30 de mailuri, cu toate ideile posibile, de la un om care caută o anumită formă şi, pe deasupra, mai e şi insistent), amabilitate, profesionalism şi bună dispoziţie. Ce să mai, sunt o echipă aşa cum mi-o doream, care a ţinut cont de sfaturile mele şi cu care am rezonat.

Aşa că, la sfârşitul lui Mai, începutul lui Iunie, 2018, #ScaraAB4 va apărea în format fizic. Sunt fascinat şi mă bucur de moment ca un copil ce şi-a primit jucăria dorită. Când văd că acest roman, întrerupt la jumătate după evenimente mai mult sau mai puţin relevante şi continuat mai apoi, după ce am putut să mă redresez, a primit BT-ul, nu pot decât să mă înclin şi să vă aştept pe voi, prietenii mei (cu toţii veţi fi într-o formă sau alta) să îl descifraţi. Veţi avea surprize! Este un puzzle de-a viaţa 🙂

Sunt mulţi oameni cărora le mulţumesc, dar ei se regăsesc în carte. Nu i-am uitat!

De reţinut că frACTalia are un lanţ de distribuţie bine pus la punct, a se vedea aici. Asta ca să ştiţi de unde să cumpăraţi cărţile editate de ei ( şi pe a mea, zic).

Până la lansare, mulţumesc frACTalia, mulţumesc vouă, celor care aţi rămas alături de mine şi celor ce veniţi din urmă.

Lectură întinsă!

 

Untitled
20180421_113607
20180421_113002

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole asemanatoare