26.04.2011- Meniul cu oua ochi şi o porţie de cartofi

26.04.2011- Meniul cu oua ochi şi o porţie de cartofi

Marţi

 

6:00 Am dormit 5 ore. Laptopul nu l-am strâns, cărţile stau grămadă pe noptieră şi tre’ să mănânc. La 7 am maşina. Apă minerală şi ţigări. 20 de lei biletul, 10 taxiul şi o pâine.

Ajung… Despachetez, îmi scot mâncarea şi caserolele nespălate din frigider, îmi pun lenjeria cea nouă pe pat şi mă bag la citit. E 10 ceasu’. Sunt schimbu’ doi. 3 ore de relaxare. Genele mi se sting şi vreau să dorm. Dar e deja 12. Tre’  să-mi încălzesc mâncarea. Am o bunătate de cartofi prăjiţi, cu ou şi mici. Un adevărat festin. Umplu stomacul spălat de fanta, chipsuri şi cornuri de 2 lei. Mă simt perfect !

Cobor scările, trec pe la magazinul de lângă 8,  caut un sandwish şi alerg pe Lungă către muncă. Sunt obosit. N-am niciun chef.

Orele trec jegos. Cu fiecare minut îmi simt oasele tot mai grele, pleoapele, viscerele. În beci nicio tută care să vrea o carte de sexualitate, niciun stress. Hai să văd de ce am iubi noi femeile. Şi rămân surprins… Pentru că sunt… Fragmentez romanul cu tot felul de indivizi ce vin şi întreabă de drept, şcoala de şoferi, istorie şi dicţionare.  Îmi e la fel de lene să vorbesc, pe cat îmi e să mă ridic de pe scaun. Şi acum să scriu. Mă strâng pleoapele şi aş vrea să dorm.

– Şterge şi tu praful, poate vine cineva să se aşeze pe placajul ăla, se auzi vocea din tunel.

– Nu e fixat. Urmează să-l montez cu Mari.

Dar dau să iau cârpa.

– Nu avem cârpe. Cu ce să şterg?

– Ai dreptate… Scuze… Las’ că aduc eu mâine.

5-6-7. Ne pregătim de spălat. M-am plictisit şi urc la colegii de la etaj. Mai scot o perla, mai fac mişto de Clau, el de mine şi ne lăbărţăm la vorbă.

– Mari, mai spălăm ?

– Las’ că e curat, dar bagă la mătura.

În sfârşit. Se vede că au fost sărbători. Toată lumea e odihnită, mai calmă si cu zâmbetul pe buze.

Închidem. Îl iau pe Clau şi dăm o tură de oraş. Timp bun de plimbare. Telefonul sună. E Zoe. N-am ajuns în cămin. Mă duc să mănânc. Aştept 10 minute la fast food-ul din cămin, îmi iau un meniu cu ochiuri şi o porţie de cartofi, plus o bere şi ţigări.

Printre sunetele chitarei trecute prin procesor îmi concentrez atenţia pe lectură. După o oră, la 11 jumate genele mă ard. Un somn uşor, aş spune prea uşor, dar cu multă…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole asemanatoare