Am votat ca un român, nu vreau să mor ca un sclav!

Am votat ca un român, nu vreau să mor ca un sclav!

După o seară mai mult decât euforică, după ce mii de oameni au ieşit în stradă, au cântat, au fluturat steagurile şi au rupt bannerele marelui pontist, după ce alte mii au îndurat frigul şi ploaia pe la porţile diasporei, după ce generaţia facebook-ului a ieşit din case şi a arătat că se poate, domnule Iohannis vă rog să nu ne distrugeţi iluziile. Poporul asta a fost ani de zile târât prin noroi, i-au fost ignorate drepturile, nevoile, i-au fost închise locurile de muncă, i-au fost tăiate salariile, pensiile, spitalele; părinţii trecuţi de 50 de ani nu îşi mai găsesc de lucru pentru că sunt ieşiţi din sistem; noi, tinerii ce venim din generaţiile 86′-87′ până înspre cei mai tineri nu strălucim la job-uri, cu un salariu decent pentru secolul în care trăim, pentru toate acestea vă rog să ţineţi cont, lumea a ieşit pentru ultima oară în stradă cu zâmbetul pe buze pentru o idee de schimbare.

Domnule Iohannis, vă scriu în numele meu şi probabil în numele generaţiei tinere care a ieşit într-un număr atât de mare la vot. Aceşti oameni au avut şi au încredere într-un model pe care nu l-au mai văzut în mocirla politică de până acum, într-un model de politician serios, cu şira spinării, pentru care lozincile par goale în faţa faptelor. Dumneavoastră aţi realizat ceva pentru Sibiu şi sunt convins că o veţi face şi pentru România, asta dacă nu vor interveni hienele din umbră pentru cucerirea ciolanului. Consideraţi mesajul ca pe o scrisoare deschisă a unei alte voci a poporului nostru, o voce care a preferat de-a lungul timpului să se ascundă ori să nu îi pese de cine va ieşi la alegeri. Această voce, duminică 16.11, a fost cu mult mai puternică decât pomenile pe care psd-ul le-a oferit la fiecare alegere încă de pe vremea copilăriei mele (şi mă gândesc cum de nu au reuşit să îşi schimbe perspectivele de 20 de ani). Da, domnule Ponta, uleiul, făina şi nu ştiu ce alte bucate: cozonaci, eugenii, brichete şi calendare nu mai au forţă nici la sat. Nici traseismul electoral nu mai merge ca înainte, nici pe diaspora nu o mai puteţi manipula cu firfirei. Oamenii au avut nevoie de o schimbare, dar nu ştiu ce fel de schimbare va veni.

6x1_5-banner

Sincer sunt un pic îngrijorat, chiar dacă v-am votat cu inima împăcată şi cu cea mai mare încredere de care dispun la ora actuală. Inevitabil mă gândesc la perioada ce tocmai a trecut, la un sistem care a funcţionat doar la nivelul justiţiei ( şi asta spre finalul ei când în sfârşit am văzut marii baroni cu fiare pe încheieturi ) şi ţin să le mulţumesc. Dar acum vreau mai mult şi cer mai mult. Cer ca preşedintele să mă ţină în ţară, să îmi spună că va crea ceva în sfârşit pentru mine, pentru generaţia care trage cu dinţii pentru a plăti miliardele de taxe şi impozite, pentru generaţia care nu îşi permite să îşi cumpere un apartament pentru că “guvernul ne sprijină” chinuindu-ne şi îngrădindu-ne pe 30 de ani în Prima Casă (ce cu siguranţă poate să se transforme în Ultima Casă). Vreau să faceţi ceva pentru generaţia asta a chiriaşilor care aleargă de zi până noapte, cu cearcăne la ochi, pentru un trăi cât de cât decent, dar cu un salariu care pentru occidentali pare o mizerie. Vreau, domnule Iohannis, să faceţi o ţară ca afară la modul serios (a se asculta Vunk – O ţară ca afară).

Aşa cum aţi biruit gâlceava în care v-a târât contracandidatul dumneavoastră la funcţia de preşedinte ( care ar fi trebuit, chipurile, să ne reprezinte, fiind un ales al poporului pentru guvernare), vă rog să vă păstraţi în continuare neutralitatea, seriozitatea şi tăria de caracter. Îmi doresc să fiţi imaginea noastră, a generaţiei mele care v-a votat, o generaţie care vrând-nevrând, trebuie să recunosc, are nevoie de un lider adevărat, nu de un pescar care ne îndemna să plecăm din ţară dacă nu ne convenea conducerea, care apărea în presă mai mult aburit decât treaz şi lista poate continua. Am nevoie de un om cu tărie care să ne ajute. Pentru că, domnule preşedinte, vă spun: sunteţi primul care a formulat în proiectul său de candidat la preşedinţie o informaţie care să vizeze tineretul. Ani întregi am fost neglijaţi, am fost lăsaţi în urmă ca fiind nişte capete seci, fără experienţă, care habar n-aveau cu cine să voteze. Ani în şir ne uitam la părinţii ori rudele ce ne explicau cum e bine şi preluam informaţia bruta, pentru că ei reprezentau modelele noastre. Dar astăzi tehnologia şi informaţia, ce a trecut în câteva secunde prin milioane de device-uri, v-a biruit dragi psd-işti. D-asta domnule Iohannis, pentru că aţi fost alături de noi şi ne-aţi înţeles off-urile, vreau să fiţi astăzi preşedintele României !

Dar să ţineţi totuşi cont de un lucru care pentru mine este primordial: tinerii ce au ieşit în Piaţa Unirii şi în toată ţara, duminică, au credinţă şi aşteaptă, o să vă lase timpul necesar pentru o schimbare în bine, aşa cum aţi afirmat şi dumneavoastră. Dacă timpul va trece şi nimic nu se va întâmpla, lucrurile se vor complica. Oamenii ce au ieşit în Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi, Sibiu etc. o să fie de 10 ori mai mulţi, vor veni peste voi şi nimic nu le va sta în cale, vă asigur !

protest

De dimineaţă am auzit tot felul de cuvinte urâte la adresa alegerilor şi implicit la adresa dumneavoastră, ba că nu aveţi tărie de preşedinte, ba că nu aţi propus nimic ca proiect de ţară în dezbaterile televizate şi nu aveţi niciun plan, ba că nu cunoaşteţi legile şi alte mizerii de acest tip, dar cel mai tare m-a enervat că au pus procentele câştigate (pe merit consider eu) pe seama unei stări de milă şi de empatie pentru diaspora, că ce, “aia sunt plecaţi şi câştigă mai bine ca noi şi au drept de vot, că tinerii ăştia nu ştiu ce vor şi ce cer când ies în stradă” etc. Mă oameni de gumă cu mintea făcută pilaf de Marea Unire a unui îndoctrinat ce v-a spălat sufletele cu ulei şi zahăr (numai pentru că au venit alegerile), cei din diaspora au ieşit la vot, au stat la cozi infernale chiar dacă au un salariu de 10 ori mai mare ca în ţara asta, poate că muncesc şi în weekenduri pentru a le trimite bani familiilor din România falită de voi,  de cei ce aruncă valorile şi îşi alungă oamenii din sistem după o anumită vârstă. Cum puteţi avea tăria să spuneţi că diaspora e o cloacă care nu are nicio treaba cu ţara, că a votat la comandă ? Ei nu sunt tot români, mă ? Şi butoanele nu au fost controlate tot de Ponta care a mers tiptil în oraşele mari ale Europei pentru a pune o vorba bună ? Să va fie ruşine pentru mizeriile din presă şi de la televiziunile mânjite cu culori difuze, ce îşi schimbă doctrina în funcţie de sezon sau precipitaţii. Cum să prosteşti poporu’ cu televizoru’ ?! Am văzut ce vă poartă pielea dragi psd-işti, am văzut antenele şi romaniiletv ce filmau străzile goale şi induceau subliminal ideea că totul e ok, că funcţionează perfect. Am observat cu stupoare ce s-a întâmplat şi în campania asta electorală. Oare v-aţi lămurit şi voi ?

De accea domnule Iohannis vă rog să nu ne batjocoriţi entuziasmul şi credinţă, să nu ne batjocoriţi această ultima urmă de speranţa şi credibilitate pe care am văzut-o în educaţia, prestaţia, gestualitatea şi statura dumneavoastră.
manipulareVă mai confirm un lucru de care ar trebui să ţină cont toată echipa dumneavoastră: noi ştim cine a fost în spatele campaniei ACL şi ştim că lucrurile nu sunt tocmai clare, dar nu am votat pdl-ul unui conducător ce ne-a ţinut într-o cutie de metal şi a stors fiecare energie, bănuţ sau stare de bine, ci v-am votat pe dumneavoastră, domnul Iohannis ce aţi propus o altfel de politică, o altfel de mentalitate şi o Românie liberă ! Îmi doresc să nu fiu dezamăgit şi bucuria de pe străzi să fie o bucurie de viitor, iar oamenii să iasă din case cu zâmbetul pe feţe, nu încrâncenaţi, cu capul în asfalt ca până acum. Aş aprecia “o ţară a bunului gust, o ţară a normalităţii în care lucrurile să meargă ceas”. Vă respect şi aştept să vă apucaţi de treabă. Intraţi în ei şi dărâmaţi-le fotoliile confortabile. E mult mai curat şi mai linişte în cuştile de fier cu vedere la cer.

Nu ne dezamăgiţi !

Vă mulţumesc !

Dorian Dron

Dacă doriți să revizitați BlogulLor în căutare de noi articole, dați-ne un Like pe pagina noastră de Facebook.

Pozele sunt preluate, in ordine, de pe site-urile:

1. alba24.ro

2. catalinbejan.ro

3. youtube.com

4. www.realitatea.net

5. www.gandul.info

 

3 comentarii

 1. Pingback: APEL: "Domnule Iohannis, vă rog să nu ne batjocoriţi entuziasmul şi credinţă"! - incomod-media.ro
 2. Pingback: APEL: “Domnule Iohannis, vă rog să nu ne batjocoriţi entuziasmul şi credinţa”! | Ziarele De Azi
 3. sorin at 21:04

  Fruntea sus, privirea la 45 grade, pentru onor spre dreapta…numai atunci cand saluti si din convingere nu doar din alunecarea turmei.
  Dorian, nu trebuie sa rogi pe nimeni sa te respecte, adica sa se priveasca in tine.
  nici nu trebuie sa rogi evitarea batjocurii (de vazut forma si sensul dativ in DOOM) si, mai cu seama, a credintei. Ati ales, zici tu, schimbarea. Este cumva o transsubstantiere, un act sacral de parasire si revenire la Sine prin Sinele alterat? Nu, este doar o imagine mentala, o forma mentis, nici pe departe inundata sau macar populata de vreun continut constient de autoreferentialitate. O zgarietura pe zidul unui popor care se ascunde prin proiectia unei aparente constiinte de sine. Azi o numesti, de fapt, ti s-a spus s-o numesti diaspora, un arhaism neologic asa cum se cuvine unui paradox creat de nalucile unei existente probabil mutilate prin amputarea locului din spatele zidului unde cred unii ca pot sa sforaie pe iarba plina de umori fetide a bucatelor cu soia ingurgitate-regurgitate de gatlejuri care gajaie, de fapt, in alte limbi de imprumut aruncate si inhatate ca un colac marinaresc putred si muscat de guri care dau imaginea stopului glotal.
  Entuziasmul si credinta nu pot fi batjocorite ci doar ignorate cu solemnitatea zorilor de dupa betia cu apa rece.
  La loc comanda, culcat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole asemanatoare