“Te-am iubit să moară mama”… sau “Te cunosc după sandale”

“Te-am iubit să moară mama”… sau “Te cunosc după sandale”

Astăzi o să ma joc puţin, cu toate ca o sa fiu înjurat, poate, de acei câţiva oameni care au creierul cât o furnică, dar nu mă pot abţine. Bineînţeles că am şi voi avea ceva cu autobuzul 8 atâta timp cât voi sta în Braşov (poate o viaţă întreagă), aşa cum de altfel am mai scris într-un articol precedent, dar astăzi a întrecut orice limită a bunului simţ. Nu spun că sunt lucrări de modernizare a liniilor, foarte bine, nu spun nici că merge ca un melc (cu toate că am făcut-o), dar, frate, când mai întâlneşti şi şoferi prosţi, nesimţiţi şi inculţi, cum Doamne iartă-mă să nu te apuce toţi dracii.

Hai să vă spun: am terminat programul la 5 juma’ şi până ieri obişnuiam să merg pe jos, din Saturn până pe Gării, nu de alta dar aşa îmi mai relaxam şi eu neuronul meu mic şi speriat. De 2 zile, pentru că timpul mi-a tras în freză vreo câteva grade în minus + vânt + ploaie = naşpa, m-am hotarât să mă sui şi seara în magicul 8 pentru care plătesc 40 de lei (în curând 50 şi la anul cât or mai vrea consiliul) şi caut un loc. CU Greu găsesc unu’ la fereastră, dar mai aproape de şofer. Nu e nicio problemă, din contră, vezi tot peisajul. Şi dacă ieri don’ şofer băga Carpaţi una dupa alta şi puţea în maşina cu scripeţi mai ceva ca la Oituz, astăzi mi-am aşezat frumos bucile pe canapeaua cea scorţoasă şi am trecut de prima staţie ascultând nişte reclame la radio. Bineînţeles că apoi SUPERRRR FMMM să trăiască ! CE puteam să zic, asta e, n-ai ce să ceri, de unde atâta cultură, de unde atâta respect pentru oamenii aia care nu circulă de plăcere pe cursa asta, de unde atâta empatie pentru dobitocul ăla care iese de la muncă cu capul vraişte şi care nu are chef să asculte jegurile lui. Dar m-am calmat până la un anumit punct când am început să ciulesc mai bine urechile şi, nu exagerez, am început să râd ca un copil ce este gâdilat în talpă. Şi acum, când scriu acest articol ma ţin cu greu de burtă. Păi de ce, mă omule ? Iaca aşa, că poporul român e prea idiot şi acceptă toate căcaturile. Hai sa râdem totuşi în seara asta, chiar merită. Cred că o să fie prima şi ultima oară când o fac, cu toate că, dacă mă gândesc mai bine, poate aş schimba ceva dacă i-aş mai atinge. Azi vom asculta o piesă frumoasă, o piesă pe care vi-o dedic cu drag, dacă vreţi să râdeţi copios.

Şi piesa se numeşte Te-am iubit să moara mama sau Te cunosc după sandale sau Te cunosc după sandale cenuşereaso. Eeeee, e că e tareee ! Mă şi am rămas obsedat de piesa asta. Stăteam cu o carte în mână, în maşină, şi dintr-o dată aud: „Te-am iubit să moara mama, te-am iubit cu foc, te-am iubit să moară mama, n-am avut noroc” ! Şi pe bune că m-am chinuit din staţie până acasă să reţin „versele astea” spuse din inimă. Şi nu mă puteam abţine, chiar nu puteam, să nu caut şi pe net versiunea oficială. Dăi şi intră pe youtube şi caută. Ce frateeeeeee frăţiorul meu, aceeaşi piesă în trei tituri diferite, dar ciordită după una mai veche, fiecare interpretată cu cât mai multe modulaţii din gâtlej, că vocale nu le pot numi şi cât mai actuală.

Dar i-auzi, asta e foarte bună (nu am „ce face trebuie să o ascult să scriu versele aici că manelarii le e lene să scrie pe net versele că le moare dejetele” Asta e pe bune, chiar nu am putut găsi versurile la această bijuterie muzicală): Începe: „ Şi să fie piesa asta, din partea mea, pentru toate de pe centru care şi-au luat carnetu netu netu. Te cunoohohohohosc după sandalee (aici e cu modulaţii tată) cenuşereeeaaasă, că eşti fată de localeeee cenuşăreasooo. Mă, ce-i drept e super tare frate, hai sa facem analiza: Deci, ca să zic aşa, domn’ poliţai era, ca să zic aşa, o gagică marfă, tată, dar marfă rău, care avea nişte sandaleeee, mamă dar ce sandale, şi, tată, dar bună, înţelegi. Şi fata asta era înnebunită după localeee (nu localuri, că nu e bine la rimă şi la meliodicitate). Şi gata… că e deja cenuşereasă şi nu mai ştiu.

Şi după multe aaaaaa-uri vine mega REEEEFREEENUU: TE-AM IUBIT SĂ MOARĂ MAMA, TE-AM IUBIT CU FOC, TE-AM IUBIT SĂ MOARĂ MAMA, N-AM AVUT NOROC !

Genial frate, genial, imperiul creaţiei româneşti în 4 rânduri şi 2 repetăciuni, te-am iubit sa moara mama. Mă, nu ar fi rău să-i moara mă-sa, dacă o iubeşte aşa de mult, adică mai ia şi el nîşte bani de pe urma testamentului şi aşa poate să o iubească pe cenuşereasa lui cât vrea muşchii lui. Aaaaaa. Am uitat, după ce se repetă refrenu, la final nu mai zice ca te-am iubit să moară mama ci TE-AM IUBIT SĂ MOARĂ MĂ-TA (nu ştiu dacă ei ştie să scrie cu cratimă) N-AI AVEA NOROC ! După care e IAAAA, şi-aaaa ŞAAAA, Iaaaa.şi se tot suie ăsta pe ŞAAAAA-ua asta.

După care prima strofă se repetă de două ori ca să ia ochileee la proaste şi refrenuuu iarăăăă ! Dar, se mai plictiseşte cântăciosu şi mai schimbă treaba pe undeva. I-auzi: TE CUNOSC DUPĂ SABOŢI CENUŞEREASO, CĂ NE-AI ZĂPĂCIT PE TOŢI, idem(mi-e prea lene să scriu cenuşereaso) IDEM la refreeeen, că aşa eee bine. Şi Hopa şa. AAA, stai ca mai ie: TE CUNOSC DUPĂ CERCEI, idem, CĂ M-AI CUCERIT CU EI, idem. Măăă, dar piesa asta nu se mai termină. A, şi încă o data pentru fetele de pe centru, se ştie.

Iar asta e piesa original, care sună într-un fel:

Şi acum rămân singur în pat, cu REZIDENT EX în căşti şi mă întreb: oare chiar avem nevoie de lucrurile astea, chiar trebuie să ne identificăm cu nişte versuri găsite pe garduri şi care dau bine pe o linie de 2 bani. Da, e haioasă, da ! Dar până aici ! Şi nu e numai asta. Mă gândeam unde vor mai evolua (cred că termenul e prea serios pentru ei), unde se vor mai dezvolta muzical vorbind. Aceeaşi temă la toate, duşmanii şi piţipoancele s-au cam fumat în miile de piese, ciorditurile după străinătate nu mai sunt la modă, merţanele şi ghiulurile şi lanţurile sunt mai nou impozitate, ce se va mai întâmpla. Când vom scăpa de ei, când vom vedea ziua aia în care să spunem: Tata, aşa cum tehnologia a evoluat şi noi, ca generaţie, am îngropat atatea invenţii care ne-au fost de folos, am reuşit să îngropăm şi o modă de a da din buric şi a arunca cu banii ! Dar, mitocănia şi prostia nu vor muri niciodată şi fetilii îşi vor rupe în continuare curul pe barele din cluburi şi vor linge banii aruncaţi pe jos de la burtoşii slinoşi şi fară de cap.

Bravo măi băiete, dăi cu aaaa-urile în continuare şi vei leşina toate panaramele.

Vă mulţumesc.

Dorian Dron

Dacă doriți să revizitați BlogulLor în căutare de noi articole, dați-ne un Like pe pagina noastră de Facebook.

P.S. Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole asemanatoare