Epilare cerebrală cu Kurtoskalacs

Epilare cerebrală cu Kurtoskalacs

Sărut mâna! Sunt Cosmin şi am 5 anişori! Pe 1 am fost cu mami şi cu tati şi cu copiii de la şcoală la paradă. Am avut steguleţ în mână şi erau mulţi oameni care stăteau pe lângă mine. După care a trecut armata cu tancurile şi am văzut soldăţeii îmbrăcaţi în verde cu puşca în mână. Şi mami zâmbea. Şi tati a ridicat mâna la frunte şi o ţinea strâns. După care a coborât-o repede, aşa cum taie mama ceapa pentru mâncare. Apoi Radu, colegu de bancă s-a dus cu mama lui la magazin şi a luat un colac dulce, un kursocolac şi am mâncat şi eu şi i-am dat şi lu Zozo câinele nostru. Şi era bun. Iar când a trecut coloneu’ îmi bătea inima tare tare. A venit la mine şi-a dat chipiul jos ca în Popeye şi mi-a ciufulit părul, după care mi-a spus că îmi mulţumeşte că am venit acolo pentru el. Da, aşa mi-a zis! Când o să mă fac mare o să fiu şi eu coloneu’. Să mă vadă şi pe mine lumea când merg pe stadă cu puşca în mână. Şi o să îmi facă cu mâna şi mami şi tati. Până şi Zozo o să îmi facă cu mâna. Ba nu, pe Zozo o să îl iau cu mine la comandă. O să am şi eu un tanc mare mare pe care o să scrie CosMan şi o să salvez lumea de oamenii răi.

Uite, acum trec miliţiştii cu maşinile lor. Se aude nino nino. Pe ăştia îi ştiu că au venit şi aseară la tanti de la parter care vorbea ulat şi aruncă cu pietre în maşini. Că a ieşit şi tati la ea şi a certat-o. nino nino… uite şi ambulanţa.

– Mamii, mamiii, ce se întâmplă acolo în faţă? A venit revelionul şi au dat cu altificii?

Zgomotul perista în luciul străzii, în zăpadă diluată în noroi, în foia de tablă a tancului ruginit pe şenile şi se amplifica în zarma din faţa coloanei.

Cineva a pus o bombă… au detonat de ziua naţională… zeci de morţi şi răniţi… după #Colectiv, ziua naţională a devenit zi de doliu … chemaţi ambulata!

-Puiule, stai lângă mine, mamă! Ia-l pe tati de mână şi hai să mergem acasă!

– Tati, unde e coloneu? Undee e coloneuuuu? se auzi glasul copilului printre alarmele maşinilor pornite.

– Coloneul e în faţă, tati, coloneeeul e în faţă! repeta ca o bandă stricată. El este bine…

În faţă, printre zecile de maşini cu parbrize explodate şi mâini sfârtecate, chipiul marinarului se murdărise de praf şi sânge, de sângele unui popor îngenunchiat şi scuipat. Drapelurile luau încet foc de la carburantul scurs din rezervoare.

Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte… cu Kurtoskalacs!

 

Dorian Dron

Dacă doriți să revizitați BlogulLor în căutare de noi articole, dați-ne un Like pe pagina noastră de Facebook.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole asemanatoare