EduLor pe BlogulLor

EduLor pe BlogulLor

Mă tot întrebam azi, stând în faţa ecranului şi privind cover page-ul blogului, cum aş mai putea introduce o nouă secţiune? Mă gândeam că deja bară de meniu e plină şi orice litera în plus ar decala tot ansamblul, mecanismul nostru :))

Însă toate becurile s-au aprins când mi-a trăznit (din senin) ideea unei noi categorii uniquement (vorba franţuzilor) pentru liceeni. Puteţi spune: ce să caute, domne’, o categorie pentru liceeni în BlogulLor, unde mai sunt şi scrieri mai fără draperie şi cortină :)) (vă sugerez Scrierea lui – acum o să între toţi tinereiiii, maică, să caute p-ul şi p-ul:) muhahaha )

Păi, simplu, încercăm să creăm un blog/site care să fie pliat pe cât mai multe gusturi (sărat, amar, dulce) şi să atingă o plajă cât mai mare (Costineşti cu tot cu White Horse) de oameni. Dar cel mai important este că încercăm să va prezentăm (acum am trecut la adolescenţi) nişte viziuni pe care noi le considerăm apropiate de nivelul vostru (totuşi nu e chiar o diferenţa atât de mare de vârstă între noi şi voi).

Va fi o secţiune unde vom învaţă şi noi ce înseamnă să înveţi schematic, probabil aşa cum, de fapt, ne-am dorit în anii adolescenţei; vom învaţă să va explicăm (hai să trecem direct la pentru, că prea o dăm pe lucruri serioase) pe înţelesul fiecăruia anumite probleme ce ţin de examenul de Bac la Limba Română (dacă mai eram bun la mate băgăm şi nişte formule pe aici).

Mai exact, ca să nu pară aceste rânduri că sunt desprinse dintr-un discurs didactic, rigid şi fără substanţă, va spun direct: Dragi tovarăşi şi prietini, ne-am adunat astăzi, în sfânta zi de luni, marţi, miercuri, joi sau vineri pe blogul nostru (adică BlogulLor) pentru a încununa cu succes şi cu mărire prea sfânta (nu cumva am spus prea sfânta de două ori ?) limbă a strămoşilor daci, getodaci, huni, ciobani, gologani, bisniţari, cocalari şi farisei. Adică într-un cuvânt: Dacă vrei să fii şmecher şi cool şi vrei să şi demonstrezi că ai ceva în tărtăcuţă, ai nimerit bine aici.

Nu voi face lecţii, nu vă voi ţine prelegeri, nu va voi împuia capul cu definiţii, informaţii biografice, sunteţi prea deştepţi pentru aceste lucruri, sau dacă nu, nu e greu să dai un “sărci pe goagle’ şi să le găseşti (apropo, nu ştiu dacă te ajută vreodată în această viaţă să interpretezi lucrurile cu biografia cuiva; da, poţi înţelege câteva aspecte, dar nu toate).

Mă, ideea stă în felul următor, BlogulLor o să va pună la dispoziţie o categorie care se numeşte EduLor în care te vei distra învăţând (cred că, dacă eu vedeam zicala asta pe un site educaţional îi înjurăm pe ăştia de tot neamul şi răniţii şi alte componente de nu se vedeau). Ştiu că e o zicală perimată în care nimeni nu crede, dar eu chiar vreau să creez un sistem de învăţare bazat pe distracţie, pe un limbaj simplu, direct, pentru voi. Este ceea ce şi eu şi Alex ne-am dorit de la profii noştri rigizi, care nu acceptau alte păreri şi ne dădeau în cap cu comentarii preluate de la alţii. Nu mai vreau aşa ceva, vreau că la sfârşitul unei lecţii (repet, nu e ceva strict şi rigid) să spuneţi: frateeee, am înţeles care e şmecheria cu chestia asta, cred că mă voi descurca !

EduLor pe BlogulLor

Voi încerca să adun cât mai multe surse: audio, video, ziare etc. pentru a înţelege o stare pe care o carte o transmite. Şi noi am vrut să vedem un pasaj video dintr-o ecranizare şi mereu ne-am lovit de comentarii: de ce zicea Manolescu, de ce zicea Călinescu. Da, oameni buni, da, sunt nişte informaţii foarte importante, dar cel mai important este că voi să înţelegeţi ce se întâmplă acolo, nu să învăţaţi papagaliceşte nişte fraze ale unor oameni depăşiţi sau încă în viaţă ! Va vând un pont: chiar dacă îi vedeţi aşa rigizi şi mai naşpa pe profi, cei din comisia de corectură întotdeauna sunt încântaţi să le oferiţi nişte informaţii pe care le-aţi trecut prin filtrul vostru intern, nu încercând să copiaţi nişte fraze pe care de altfel nu le-aţi înţeles !

Consideraţi-ne prietenii voştri şi dacă aveţi nelămuriri scrieţi-ne, lăsaţi cometarii la articole sau pe adresa de mail şi va putem ajută (vom reveni cu informaţii).

Ştiu că de multe ori nu sunteţi de acord cu proful/profa voastră, uneori aveţi dreptate, alteori nu, dar mizez pe apropierea noastră de vârstă şi pe sinceritate. Şi aşa vouă va place să staţi mai mult pe net. O să aveţi o pagină de facebook deschisă şi o pagină din EduLor din BlogulLor. Nu o să va spună nimeni să va izolaţi în budă să citiţi aceste materiale. Faceţi ce simţiţi voi ! Eu, unu’, am învăţat ani de zile şi în generală, şi în liceu, dar mai ales la facultă cu muzică în blană, dar în căşti. Aşa puteam eu să asimilez informaţia. Dacă unul dintre voi poate învaţă scobindu-se în nas, spre exemplu, de ce să îi reprimăm acest act creator. Sau altul ascultând vocile de la Tv sau frecând maioneză. Faceţi-le fraţilor, faceţi ce a trece prin cap !

BlogulLor nu are limite şi limitări pe care să vi le impunem. Dacă vreţi să învăţaţi relaxându-vă, aţi nimerit destul de bine pe BlogulLor. Suntem şi noi 2 oameni cu capul în nori câteodată, care vor să va ajute, asta bineînţeles dacă şi voi doriţi ! Dacă nu, nu e bai ! Aveţi posibilitatea de a lua ceasloavele alea de 5 kile, băgaţi tare cu învăţatul şi în faţă examenului o să va blocaţi, totul o să devină negru şi nu o să aveţi posibilitatea de a va descurcă ! Sau nu faceţi nimic şi iar nu va veţi descurcă !

Ştiu că e o presiune imensă pe capul vostru şi ştiu că în adâncul vostru va este frică, chiar dacă păstraţi aparenţele, dar dacă vreţi să fiţi măcar 50 % siguri pe voi, aruncaţi-va un ochi şi o mâna pe mouse şi minţiţi tastatură scriind blogullor.wordpress.com, secţiunea EDULOR.

Vă aştept aici şi acordaţi-ne un pic de timp să putem să facem o treabă frumoasă pentru voi !

Vă mulţumim !

Dorian Dron

Dacă doriți să revizitați BlogulLor în căutare de noi articole, dați-ne un Like pe pagina noastră de Facebook.

2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole asemanatoare