Un gândac a murit de frig în Braşov

Un gândac a murit de frig în Braşov

În urmă intrării în insolvenţă a mega concernului Tetkron, gândacul de bucătărie a lu’ tanti Veta de la 4 a intrat în moarte clinică. Medicii au epuizat toate procedurile de resurcitare şi au constatat că temperatura corpului îi scăzuse cu 20 de grade.

Tanti Veta impacientată a declarat :

  • Sărmanul meu gândăcel, cumpărat din Coresi, a început de câteva zile să se uite cam paniu la mine. L-am tot studiat  şi azi mi-am dat seama că sărăcuţul răcise. I-am pus io bucata asta de cârpă de bucătărie, că l-am văzut cum tremura, dar n-am putut să-l încălzesc. Am văzut cum i se scurgea, acum să-mi fie cu iertare că vorbesc aşa în faţa voastra, dar îi curgeau mucii din nas şi îi clănţăneau dinţii. Ce să zic, eu, femeie bătrână, mă încalzesc cumva. I-am spus lu bărbati-meu să aducă vreo 3 cărămizi de teracotă şi să punem câteva lumânări înăuntru să ne mai ţină de cald până în ianuarie, că cu gazele nu e de joacă. A declarat tanti Veta, administratorul scării A 37.”

În urma supravegherilor necontenite din partea personalului medical, domnul gândac a dat primele semne de trezire după circa 5 ore de perfuzii şi respiraţie gură la cleştişor.

Suntem chiar acum în faţa patului domniei sale şi transmitem în direct : Domnule gândac, cum vă simţiţi ?

– Hârr hârr hââârrrrr, câzzz, mârrrr scârţ scârţ.

Dragi telespectatori tocmai am avut parte de primele declaraţii ale gândăcelului şi aşteptăm cu interes traducerea lu’ tanti Veta :

– Vaaai, vaaai, ce durere! Bietul gândăcel a spus că i se făcuse frig dintr-o dată şi picioruşele îi amorţiseră. Ar fi vrut să ajungă sub aragaz, că acolo era mai cald, dar nu s-a putut mişca. Şi… cam atât, că pe celelalte cuvinte nu le pot reda pe post. Sunt multe cu pi şi pu la adresa Tetkron. Sărăcuţu, nu va rezista frisoanelor.

Doamnelor şi domnilor, chiar acum în sala de operaţie  a intrat domnul Doctor. Permiteţi-mi să vă întreb: care este propunerea dumneavoastră pentru soluţionarea problemei? Consideraţi că acest biet suflet va scăpa de gerul năpraznic?

– Dragii noştri concetăţeni, ne-am adunat azi cu drag în această cămară de spital pentru a anunţa viitoarea trecere în nefiinţă a micului gândăcel. Din păcate eforturile noastre au fost în zadar. Gerul năpraznic de afară, ajuns fără milă în mica bucătărie a doamnei Veta, a pus capăt sistemului imunitar.

  • Czzzzrrrtz brrr, brrrr r r rrz…
  • Nu, încă nu aţi murit, dar staţi pe aproape. Ce spuneţi?… să zic de Tetkron… Să îi f… în aripi şi să … pe ei şi pe neamul lor. Dar nu pot vorbi aşa ceva, dragă domnule gândăcel. Taci acolo şi adormi liniştit.

Doamnelor şi domnilor trăim cea mai mare tristeţe a ultimilor ani, ce-i drept după moartea lui Ouleţ de la Caransebeş. Micul gândăcel îşi trăieşte ultimele clipe.

Vă daţi seama dacă avea câteva grade în plus în apartament? Acum nu vorbeam despre viitoarea moarte a gândăcelului din Braşov. Este inuman!!! Forumurile superioare trebuie trase la răspundere! Guvernul Ponta trebuie să se sesizeze! Viitorul gândacilor este pus în pericol! Facem apel la mărinimia dumnealor! Tektronul trebuie să trăiască şi să furnizeze căldură în apartamente! Până când să mai moară viitorul acestei ţări? Nu vă e milă de gândaci?

Dacă doriți să revizitați BlogulLor în căutare de noi articole, dați-ne un Like pe pagina noastră de Facebook.

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Surse: editare foto personală, compilaţie dintre gandac: pestcontrol.us şi rador.ro

Video: YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *